Söndags middag
Till förrätt åt vi Omvänd ost & skink toast.
Ingredienser (2 stycken)
- 2 lantbrödskivor
- smör till stekning
- 4 skivor ost
- 2 rökta skinkskivor
- 1 tsk dijonsenap
- 2 tomatskivor
- svartpeppar
Instruktioner
- Smöra brödskivorna och stek dem på bägge sidor några minuter tills de får fin färg.
- När skivorna vänds i stekpannan är det dags att lägga på ingredienserna: ost, skinka, senap och tomat. Toasten är klar när osten har smält.
- Dra några varv med pepparkvarnen över toastarna innan servering.
Tidsåtgång
Cirka 10 minuter.
Serveras med
Grönsallad.Till huvudrätt åt vi Fläskfilé i äpple & apselsin juice
Ingredienser (2 stycken)
Fläskfilé 400-500g
Apelsin juice 1 pkt (koncentrerad)
Äpple juice 1 pkt ( --- II --- )
1/2 dl Soja
Matlagningsgrädde 5 dl
Ris
Svart vinbärs gele
Grönsallad
Blanda äpple & apelsin juice tillsammans med sojan. Lägg sedan filén i en ungssäker form tillsammans med blandningen. In i ungen på 200 grader. Efter 30 min så vänd på filén och låt vara ytterligare 30. Ös över skyn lite då och då. Under tiden så koka upp ris eller potatis, jag föredrar ris. Koka upp matlagningsgrädden och smaksätt med soja skyn tills du e nöjd. Tänk på att skyn är koncentrerad juice, så häll i ett par matskedar i taget och smaka av varje gång. Lätt hänt att smaken blir för skarp.
Serveras senare med Gele, grönsallad och ris.
Till efterrätt åt vi Gräddglass björnbär
Bon Appétit!!!!!!