Morfars Koloni

Idag ska vi hjälpa morfar i hans koloni. Vi ska lägga sten plattor och luka ogräs osv. Vi skulle ha gjort det för ett tag sen men alla har varit sjuka under 2 veckors tid, så vi nu som är friska ska göra ett tappert försök att fixa till det vi kan, så får dem andra göra ett ryck senare. Nu ska jag byta kläder och göra mig redo för dagen.

Bra cover eller bara skit?

TING`S TINGS?



ELLER SVENSKA ORGANISM 12?



Jag gillar det iaf. Tycker ändå att "rap" på skånska är ganska humoristiskt på något sätt. Om inget annat så är det en text som sätter sig på huvudet!!!

Blogg blogg blogg

Ibland finns det intre mycket tid till att blogga, men man gör sitt bästa för att hänga med. Så nu blit det inte mer idag.

Sov gott alla blogg läsare!!


Frukost

Sitter och äter frukost framför datorn. Äter knäckebröd med smålands skinka och ett stort glas mjölk. Saknas lite sällskap och ett kokt ägg. Ska ta bussen till Billesholm och hjälpa en kompis svärmor med lite grejer. Var hela dagen hos henne igår med. Tror och hoppas jag kan bli klar imorgon. Har mycket kvar att göra, men det ska nog gå.
Nu går bussen om 30 min så jag får nog göra vid mig så jag inte missar den...

Vilken soppa...

Idag blev det soppa igen. Angelica är som bekant sjuk. Jag låg deckad förra veckan och nu är det hennes tur. Och Angelica gjorde soppa till mig när jag var sjuk och då får ju jag göra soppa till henne. Jämnlikhet kallas det.

Tomatsoppa med grillkorv

500g krossade tomater
5 dl vatten
1 grönsaksbuljong
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 dl fullkorn pasta skruvar
1 dl fräska championjoner (delade i 4 delar)
1 dl grillkorv
salt peppar & basilika

Bryn löken och vitlöken. Skär korv en korven i bitar och likaså svampen. När löken är färdig så häll i tomaterna och vattnet och blanda ner buljongen. Låt koka i ca 10 min. Blande sedan ner pastan, korven och svampen och låt koka tills pastan är färdig. Salta, peppra och dekorera med basilikan. Servera med ett gott bröd till.



Måndags soppa med vitbröd.



Tomatsoppa med grillkorv.

Lax med fullkorn pasta och baconsås

Fullkorns pasta                         2 port.
1 pkt Bacon
5 dl Lätt Yogurt
ca 250g chamionjoner färska/burk spelar ingen roll
1,5 Lök
2 Lax filéer  

Koka vattnet till pastan. Under tiden vatten väntar på att börja koka så hackar du lök, delar svampen i halvor och steker baconen. Och när vattnet börjar koka så lägger du i pastan och steker du upp laxen. Så när baconen är färdig så blandar du lök, bacon svamp och yogurten. När pastan och laxen så är det dags at servera!! Varm gärna såsen i en gryta när du steker laxen och kokar pastan. Den blir godare då. Den ska bara bli ljumen.

Hoppas det smakar!!

Körkort

Nu ska jag plugga till mitt körkort. Det vat ett tag sedan jag gjorde det. Och nu har jag samlat kraft att sätta mig ner och läsa och svara på frågor kring regler och bilköning.

Good luck, Chuck!

Snygg häck eller inte?!?

En riktigt snygg häck är nog något som dom flesta vill ha. Folk jobbar hela sitt liv för att få en fin häck. Det är ofta det som folk ser först. Människor kommenterar gärna folks häckar, på både gott och ont. Det finns stora häckar och små häckar, runda häckar och kantiga häckar och massa andra sorters former. Men vad är egentligen bäst? Häck, staket eller mur? Någon som kan hjälpa mig där och komma med bra förslag.


Sen kväll med Roos

Efter en film på Canal+ med Owen Wilson som heter The Darjeeling Limited. Väldigt märklig film men också underhållande. Efter filmen så gick vi vår, numera ständigt återkomande, kvällsrunda. Det är ruskit skönt att tassa runt kvarteret ocg titta på husen runt omkring. Det tar nog inte mer än ca 10-15 min, men skönt är det!! Tänkte bjuda på en recention av filmen också.

The Darjeeling Limited. Det hela börjar med en kortfilm om den yngste brodern Jack. Han bor på lyxigt hotell i Paris, hur länge han varit där vet han inte. Plötsligt ringer telefonen. Flickvännen han flytt från meddelar att hon är i Paris och på väg till hans hotell. Kortfilmen heter Hotel Chevalier, och är "del 1" av The Darjeeling Limited.

"Del 2" är huvudfilmen och inleds med en stressad Bill Murray i en taxi på väg till en tågstation. Han är sen och får springa efter tåget på perrongen. Han blir omsprungen av Adrien Brody, som spelar mellanbrodern Peter Whitman. Den senare hinner med nöd och näppe med tåget.

-------------------------------------------------------------------------------

Nu ska jag slå mig ner i min kärleks stol och spela FIFA 2009. Laddade hem från Playstation@store en ny grej. Där man får plocka ihop ett helt eget lag och spela sig upp från grunden. Man får köpa fotbollsbilder osv för att bli bättre. Riktigt kul och framförallt, ny tänkade... Har inte varit så mycket av det på sistone från EA sports annars. BE-A-PRO kom iofs förra året och har väl inte slagit igenom som dem tänkt, men det är också ganska kul.

Todilo va som en ko

Söndags snabbmat

Mat på en söndag brukar vara ett jobbigt beslut. Undertiden vi båda hade jobb var det inga problem. För då valde vi Kina mat, pizza, MAX osv. Ofta var vi bakis eller så bara orkade vi inte göra egen mat. Efter jag blev utan jobb så blev det mer sällan med hämt mat. Och till slut när Angelica fick veta att hon inte skulle få ha sitt jobb kvar så var det helt slut på pizza och annan sån mat på söndagar. Dock förra söndagen blev det ett undantag. Vi köpte varsen pizza och hyrde 3 filmer från HEMMA KVÄLL. FY FAN VA GOTT VAR!!!!! Men det var inte det jag skulle berätta... Jag har varit förkyld sen i tisdags och är nu nästan återställd. Dock är min sambo dålig nu. Så idag trodde hon att jag ska fixa pizza till henne, men tji fick hon. Lax med fullkorn pasta och baconsås blev svaret. Hon såg inte jätte glad ut och ställde ett par följd frågor. Orkar du verkligen göra maten? Är inte du trött? Kommer det ta långtid? Det tog en timme och göra maten. Receptet vi tog fram var inte genomförbart under en timme så jag fick "freebasea" med vad vi hade.

Lax med fullkorn pasta och baconsås
           



Jag lägger upp receptet senare. Ska se en film som börjar på Canal+ nu.


Man lär sig något nytt varje dag..

Idag mår min Angelica inte så bra. Jag har råkat smitta henne med min förkyldning. Jag har varit ganska förkyld i veckan, men är nu frisk igen. Jag läste Angelicas blogg tidigare idag och såg att hon länkade till mig. Så då tänktre jag att jag skulle länka tillbaka.

Jag älskar dig
rivjärnet och krya på dig!!!!

Sönday

Idag är det sista omgången i Premier League. Det är alltid lika trist när den dagen kommer, men det är alltid lika kul när den börjar igen!! Arsenal möter Stoke hemma kl 17:00. Hoppas nu dem ställer upp en toppat lag som ska spela skiten ur lilla Stoke och avsluta på ett stor stilat vis... Man Utd har redan vunnit varpå Liverpool & Chelsea ligger på 2:a respektive 3:a och Arsenal på fjärde platsen.

Har fått lite dåliga vibbar att det är kanske lite förändraringar på gång i Arsenal. Det snackas ju alltid om Wengers närvaro eller inte, samt Fabregas och Adebayor. Den sist nämda får mer än gärna kasta in handuken och bege sig vidare ut i världen. Cesc Fabregas får däremot gärna stanna. Real Madrid är och rycker i honom, precis som Barcelona och en hel del klubbar till. Han har ju många år kvar på sitt kontrakt, så har lär inte bli billig. Ryktet säger att Inter lagt ett bud på Adebayor på runt 296 miljoner och Milan förbereder ett också. Det är bara och tacka och ta emot Wenger, han har inte gjort mycket väsen av sig förutom utanför plan med sina uttalanden och sin girighet. SÄLJ TUSCHPENNAN!!!

ARSENAL 4-EVER!!!

Inlägg

Så då har jag bloggat lite idag också.


The Latin Kings

Ikväll på Kunskapskanalen så visade dem en dokumentär om The Latin Kings. En av Sveriges bästa gruppen genom tiderna!!! "Välkommen till förorten" vände upp och ner på sverige när dem damp ner i skivbutikerna. Roliga, katchiga texter med ett seriöst innehåll. Allt från rasism till tjej probelm skrev Dogge Dogge Lito, Chepe & Salla om. 



"Subben trodde han var cool"




"Vem e maffia"




"Halva inne"


Hoppas Dogge & co kommer med något nytt snart!!

Förkyld

I tisdags eftermiddag kände jag att något var på gång i halsen och näsan. Och fel hade jag inte. När jag vakna på onsdags morgonen så var jag förkyld, inget man dör av direkt, men ändå. Jag hatar att vara förkyld, sämsta tänkbara sjukdomen som finns... Finns värre givetvis, men inte som jag oturen nog att råka ut för.

Mitt underbara Rivjärn fixade och donade hela dagen igår med soppor, hals meducin, nässpray och framför allt GLASS!!!! Har sett ett par filmer och udda serier under dagen. Det blir så när man bara ligger och halv sover och gluttar på tv:n. Såg t.ex ett program om KAITEN. Någon som vet? inte? Kaiten är en torped som en person styrde i blindo under vattnet i 2:a världskriget och skulle sänka amerikanska krigsfartyg åt Japan. Hur det gick? Så där om du frågar mig. 5 torpeder skickades ut, 2 gick på grund, 2 försvann spårlöst, 1 träffade. En person hoppade in i Kaiten och styrde med spakar mot ett förremål på måfå för man satt inklämd in en TORPED med 1,6 ton sprängämne!!! Dem la ner Kaiten redan efter dem 5 försöken. Kändes ganska smart av japaneserna.



Japp, där inne satt man och önskade at man inte satt där...

Jag älskar att nysa. Man känner sig så "ren" efteråt. Men när man är förkyld, varför nyser man inte mer än man gör? Jag har nösit kanske 3 gånger sen i tisdags eftermiddag. En gång i onsdgas kväll och två gånger under morgonen idag(torsdag). Vakna runt halv 4 inatt/morse och har inte kunnat sova, så nu sitter jag här och skriver av mig. I like nysa! 

                                

Ni kvinnor snackar om att vara gravida, ni skulle bara veta hur det är för en man att vara förkyld!!!

GRATTIS SYSTER!!!!

Hoppas du får en bra födelsedag!!!




Här är en liten fin sång till dig!!!





Något annorlunda grattis sång...




Sist men inte minst, en MYCKET ANNORLUNDA födelsesång!!!!



GRATTIS PÅ 23 ÅRS DAGEN!!!!

Förvandlingen

När vi flytta in vårt hus för 1 år och en månad sen, så var trädgården inte i särskilt bra skick. Och detta fick vi ju råda bot på... Det har tagit sin tid och pengar. Det har inte varit så jätte dyrt, men det kostar ju lite med blommorm täckbark osv. Så är det ju. Bilderna ljuger lite för några är tagna i vintras och några nu i veckan.




Massa snö, en stor oxelhäck, plattor och grindar osv för ett par månader sen.





Någon månad senare har vi ingen häck, alla plattorna borta. Äpole träden har blommat rabatten längst bort är helt rensad.




Halv taskig baksida med en gammal pool vid husknuten gamla trädgårds möbler osv.




Nylagd rabatt runt huset med täckbark och plattor, en Pensé pyramid och en grön/gul gräsmatta...

Kul filmer & bilder


Min ringsignal till mobben!!!




Tänker du som jag? Gå ner i vikt? Följ hennes tips!!!




Ska nog vidare till bolaget och handla 12 öl. Inga kalorier...

Söka jobb..

Har suttit i ca 2 timmar skickat CV över hela kontinenten... Har sökt 4-5 jobb. Finns inte mycket som lockar på arbetsförmedlingens hemsida. Antingen så får man jobba som glassförsäljare i en liten kiosk utanför ängelholm eller så man jobba som säljare hos något företag. Finns ingeting som jag vill jobba med, på deras hemsida. Ändå måste man söka och söka och söka, sen måste du söka lite till, annars så får man ingen a-kassa.

Jag vill ju jobba med golvläggning inte sälja glass till snorungar på stranden. Det kan kidsen göra som går i skolan och behöver en extra inkomst eller ett sommarjobb, inte jag som är snart 28 år och har jobbat i snart 10 år och har utbildat mig till något. Rätta mig om jag har fel?!

Jag var på en anställnings interjuv förra veckan i Landskrona. Det gick faktiskt ganska bra eller rättare sagt det gick bra. Han kunde tänka sig att ha mig som timanställd till att börja med. Vilket känns bra. Han verkar bra att ha att göra med förutom att han är Chelsea supporter... Men jag får väl omvända honom!!!

GUNNERS 4-EVER!!!!!!!

7 sovare

A sover fortfarande fast vi ställde klockan på 08:00. Så jag tror jag ska gå upp och väcka henne nu. Tänkte sätta igång äggen på spisen och sen gå upp. Så kanske dom hinner bli klara innan A har kommit ner.

Ser ut att bli en kanon dag idag med!! Får kanske ta med sig kameran ut idag och fånga dagen...

Annars så är det en ganska häktisk vecka framför mig. Allt från körskola, a-förmedlingen, trädgårds arbete till träning.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Long time no see...

Skrev ingenting igår, för att både jag och Angelica var lite dåliga. A var mer dålig än mig!!! Tyckte synd om henne... Vi var ju på 25 års fest hos Åström & Tobbe på lördagen. En kanon fest med god mat och god dryck. Kul och trevligt folk. Det blev ganska sent, men så ska det vara om man har kul. Vi var hemma runt kvart över tre tiden på natten. 
Men idag har var vi var hos Ingela och plocka ner tältet dem lånat. Det gick på knappt 40 minuter. Gick riktigt fort, vilket var väldigt skönt.  Men frisk luft var precis vad vi båda behövde.

Därefter så körde vi till videobutiken och lånade 3 filmer. The Spirit, The American POOP movie och till sist YES-MAN. Så jag tar det från början. The Spirit, crap! The American POOP movie, crap. YES-MAN, riktigt bra film. En av Jim Carries bättre filmer, på senare tid.
----------------------------------------------------------------------------------

Yes man. Carl Allen (Carrey) vill mest vara för sig själv, hemma i soffan tillsammans med några dvd-filmer. Han kommer alltid på någon ursäkt för att säga "nej". En dag blir han släpad till ett självhjälpsseminarium - där han ska lära sig att säga "ja" istället. Till allt - utan undantag. Carl går med på att prova teorin och blir positivt överraskad. Han blir befordrad på jobbet, möter en ny kärlek prövar på nya hobbys. Men till slut blir det så klart problem...

Denna film får 4  av 5 möjliga.

------------------------------------------------------------------------------

The Spirit bygger på serietecknaren Will Eisners The Spirit (Skuggan). Det är en historia om en före detta polis som under mystiska omständigheter återvänder från de döda som The Spirit för att bekämpa ondskan i skydd av skuggan i Central City.

Hans ärkefiende The Octopus har ett helt annat uppdrag, att jämna the Spirits älskade stad med marken, till följd av hans jakt på sin egen odödlighet. The Spirit hittar spår från den kallhudade mördaren från Central City i nedlagda industrilokaler, fuktiga katakomber ända ut till den vindpinade kusten...och under sin jakt blir han stoppad av undersköna kvinnor som antingen vill förföra honom eller döda honom.

Vart han än vänder sig finner han sig ständigt omgiven av Ellen Dolan, den smarta granntjejen, Silken Floss, punksekreteraren och frigida bitchen, Plaster of Paris, en mördande farlig fransk nattklubbsdansare, Lorelei, en underjordisk skönhet och Morgenstern, en sexig ung polis. Sist men inte minst så dyker även Sand Saref upp, juveltjuven med livsfarliga kurvor - tillika The Spirits förtappade kärlek. Kommer han lyckas rädda henne från fördärvet eller kommer hon att hinna döda honom först?


The Spirit får 2  av 5 möjliga pga av den var väldigt snygg filmad.
Eva Mendes & Scarlett Johansson är ju ögongodis av desslike.

----------------------------------------------------------------------------

The American POOP mobie.
Russ befann sig i sjunde himlen, han gick sista året på college och drömde om en egen TV-show när det plötsligt hände: EXAMEN! Utan vare sig pengar, jobb eller konkreta framtidsplaner är Russ tillbaka i sin lilla hemstad, tillsammans med sina fördärvade vänner. Det enda han finner tröst i är att uppvakta Tara, hans gamla kärlek från highschool. Utan någon vidare hjälp från sina vänner kämpar han för att hitta sin plats i livet. Till slut tvingas han att ta ett beslut - stanna i skiten och bli en småstadsloser eller skapa sig ett helt nytt liv.

The American POOP movie får 2  av 5 möjliga pga av mycket hud.

-------------------------------------------------------------------------------------

Till
detta hade vi då varsen pizza, jag, Calzone med extra ost. A hade Vegetariana med vit sås. Chips & dip till filmerna sen så blev det, inte elt otippat, men en påse, Sourcream & peppar chips och U.S orginal dip.

Chips & dip får 3  5 möjliga. Blev en äm smak av dipen efter bara ett par tuggor, men tillsammans annars var det som Tom & Jerry, perfekt.



SWEET!!!

Efter släntare...

Efterrätten kom ganska sent igår och en bit in i filmen.

Filmen "Twilight" var ingen höjdare, men den funka som fredags film, där man kunde slumra till lite då och då. Hatade hennes sätt at prata på, flås flås ett eller två ord, flås flås. Måste ha frukantsvart dålig kondis eftersom hon flåsa  genom hela filmen...

Filmen får i betyg bara 2  av 5 möjliga.
Ingen vidare film med andra ord.

Ja, just det, efterrätten var det jag skulle visa. Rabarberpaj med vaniljsås.



Min tallrik med vaniljsås & rabarberpaj.



Angelicas rabarberpaj med vanlijsås.

mmm, fredags mat

Älskar fredagar!!! Framför allt när det gäller maten som skall tillagas. Vi brukar göra något extra på fredagar, bara vi två. Det är jälvigt nice att bara sitta vi två och äta förrätt, varmrätt och efterrätt. Också brukar jag öppna en flaska rött när jag lagar maten, Angelica håller sig till öl eller vitt vin. Finns det något bättre än att smutta på ett riktigt gott glas rött under tiden man hackar lök, steker kött eller kokar potatis. Nej, tror inte det. Men när jag grillar blir det öl, gärna en mörk. Idag blev det en ganska enkel måltid. Till förrätt blev det en ost macka med sallad, inlagd gurka och en klicka rödbetssallad. Huvudrätt Biff stroganoff med ris och svartvinbärs gele och till efterrätt blir det Angelicas rabarberpaj med vaniljsås.

Vill ni se vad vi åt och drack idag?



Marqués de Colbert



Ostmacka med sallad, inlagd gurka och en klick rödbetssallad.

 

Biff stroganoff med ris och svartvinbärs gele, sallad och inlagd gurka.

Efterrätten kommer lite senare idag. Vi blev väldigt mätta av dessa två, så vi tänkte vänta tills filmen något senare. Vi tänkte se "Twilight". Om ett par kids som blir kära och det vissar sig senare att den en av kidsen är en vampyr. Kommer en recention imorgon om jag hinner..

Nu ska jag dricka upp mitt rödvin och bänka mig i soffan och se filmen.


Resa tält...

Resa tält kan tolkas på både ett och två sätt, men vi har rest ett party tält åt två vänner till min mor, Ingela & stefan. Ni kanske kommer ihåg Tequilan i måndags. Japp, dem två.. Underbara människor som har mycket kul för sig hela tiden. Efter det var klart blev det trädgårds arbete för hela slanten. Har satt upp en skiljevägg bakom garaget för att skymma all skit som finns bakom, men främst att ha min ved därbakom. Satte även upp en öl bänk och "trädgårdslangs hållare".

Se själva...



Lite grill, öl bänk, slang hållare, vägg och parasoll...



Det blev inte alls tokig i mina ögon...



Mindre kul, men nästan hälften ska på tippen en dag...


Tacos & Jordgubbar

Idag till kvällssmat blev det Tacos. Inget jag är jätte förtjust i, men min kära sambo tycker det är super gott.. Man får ta det för laget helt enkelt. Men efterrätten däremot, den tycker jag om, JORDDGUBBAR MED VISPGRÄDDE. Inte mycket som slår det!!



Tacos med lite grönt.



Jordgubbe i vispgrädde...


Drömmen

Drömde att Arsene Wenger inte fick köpa nya spelare till sitt Arsenal utan fick leta spelare på gatan, typ en uttagning av korpen spelare. Givetvis fick jag ju ställa upp. Och inte helt oväntat kom jag med. Först som mittlås i första matchen. Därefter blev jag uppflyttad till högerytter efter att Toure kom tillbaka och Walcott blivit skadad igen, axeln. Där gjorde jag succé!!! 1 mål och en målgivande pass. Tyvärr blev min kompis Cesc Fabregas utvisad och så arg att han ville bryta sitt kontrakt på studs. Men som tur var lyckades jag att övertala honom att stanna. Snacka om att Wenger har fingertopp känsla när han värva mig!!!!


 
                                         
           

          Denna dröm kommer jag nog att må på ganska länge...


Finns mycket kul bilder på nätet...

Här kommer ett ur val av lite smått humoristiska bilder:



McBabyburger



Toapapper från en lågpris kedja?



Föräldrarna som missade engelskan i skolan!!



Fel påse hans föräldrar gjorde vällingen på?



Vägverket hade julfest kvällen innan?



Innan man tar bilder på toan, se till att ha spolat först...



Airbags?


Osäkert kort

Skrev innan om att jag/vi ville ha en ny dator. Jag är ganska händig på det mesta annars, men när det kommer till datorer så har jag tummen mitt i handen. Den "lille" datorn har ine funkat som den ska på ganska länge nu. Men jag kom på att det fanns en extra hårddisk. Vilket jag inte hade en aning om... Jag har ändå haft datorn i kanske 3 1/2 år. Men nu har jag iaf lagt över allt som vi själva har lagt in i datorn på extra disken. Och helt plötsligt så funkar datorn mycket bättre. Inte 100% men mycket bättre än imorse. Men samtidigt kan det vara ett osäkert kort att flyta över allt genom att "klippa ut och klistra in". Hoppas på det bästa...

Samtidigt i en annan värld

Jag gillar He-man och alla hans upptåg. Framför allt när han sjunger och dansar för oss.




När jag var lite tyckte jag He-man var super bra. Kanske är det inte lika bra idag som det var för, men ändå...



Kassa datorer= I-lands problem

Vi har 2 st bärbara datorer. Ingen av dem funkar som dom ska. Den "lilla" är strömkabeln sönder och man får sitta och trycka in sladden hela tiden för att den ska ladda ordentligt.. Den "stora" datorn så är fläkten sönder och skärmen har lossnat från sitt vänstra fäste. Tyvärr så har vi inte råd att laga dom eller köpa nya, för vi har inget jobb någon av oss. Inte just nu iaf. Vi går och letar i alla våra utrymmen för vi ska kunna hitta saker att sälja på blocket. Ett par saker har vi hittat, men långt ifrån tillräckligt. Känns ganska dumt dock att köpa ny dator, men vi båda använder våra datorer ganska mycket varje dag. Så när man vaknar så får man skynda sig upp och ta den "stora" datorn innan frun hinner före... Annars får man sitta och vänta 10-15 min innan den "lilla" kommer igång och och internet har börjat tugga.

Under tiden hinner man göra "dålig dator ångetsövningar"



Slit dom med hälsan!!!!

Full fart och lite till

Passade Wilma & Alice igår kväll. Det gick som en dans. Hade inte trott något annat heller. Dem är så roliga dem två. Mycket hys och bus för sig hela tiden.

Idag ska jag till Landskrona för att träffa en kille om ett jobb, Multigolv i Skåne. Dom håller inte på med vanliga golv som jag syslat med innan utan, EPOXIGOLV. Det är ett golv som man lägger i fabriker och lager som ska hålla mycket längre och bättre än t.ex plast mattor osv. Har aldrig kommit i kontakt med det, men första gången för allt...

Så nu blir det duschen och sen iväg med tåget i Landskrona. Men först ska jag gaska upp min sambo så hon kan köra mig till Landskrona.



PIGG OCH SÖNDERBRÄND!!!


På med aftersol och gräddfil, sen blir man som en ny människa. hahaha

Sovit middag

Har precis vaknat från min "efter middags sömn". Jag har nämligten inte mått jättebra idag. Det blev ett par Tequila för mycket igår hos Ingela & Stefan. Det började med att ett partytält skulle levereras. Sagt och gjort. Men därefter spåra det ur en del. Ölen och Tequilan flödade som aldrig förr. Är inte så förtjust i det men det var väldigt "len". Vi tömde en halv full flaska. Därefter bar det iväg på en middags träff med kompisar som köpt hus. Så där blev det ett par öl och grillat. Väl i säng runt halv ett tiden var väldigt skönt.

Idag har väl inte varit den bästa, men det har funkat. Var på tippen med Tobbe & Angelica och slängde massa saker. Tobbe bjöd även på kaffe, men det var svårt att få ner det. Gjorde ett tappert försök iaf.

Nu ska vi snart iväg till min moster. Vi ska nämligen passa henne små energi knippen Wilma, 5 & Alice, 3. Min moster och hennes sambo, Stefan, ska till logen och dansa. Låter riktigt kul faktiskt.


FAN FAN FAN FAN

MAN FÅR INTE SLÄPPA IN 4 MÅL MOT CHELSEA HEMMA!!!!! FAN. FÖRLORA MED 4-1 HEMMA PÅ EMIRATES?!?! HUR SER DET UT? E VI INTE BÄTTRE ÄN ATT VI BARA KAN VINNA MOT WIGAN, HULL WEST BROM OSV. DETTA HÅLLER INTE GUNNERS. VILL VI INTE VARA BÄTTRE ÄN EN FJÄRDE PLATS, ÅR EFTER ÅR EFTER ÅR.. NU MÅSTE LE BOSS GÖRA DRASTISKA SAKER I LAGET.

DET SISTA JAG VILL ÄR ATT FABREGAS, ARSHAVIN, TOURE, CLICHY ELER EDUARDO SKA FÖRSVINNA. FÖR ATT LAGET HELT KOLPASAR NÄR DET VERKLIGEN GÄLLER. BEDRÖLIVLIGT SOM FAN.

1-4, PINSAMT!!!!!!!!!!!


Brons till Sverige!!!

Sverige vann med 3-2 över USA. Kul som fan att vi äntligen tog medalj! Det var ett tag sen, vad jag minns... Då är det snart dags för final mellan Ryssland och Kanada. Kan bli en riktigt rys(s)are... Jag håller på ryssarna. Kanadickerna är bara ute efter att skada och skapa trubbel. Hoppas verkligen att ryssarna tvålar till dom!!!

He-man


Hittade introt till He-man innan idag på youtube.com
Så sjukt bra tecknat!!! Se själva.



Visst var det så bra som man själv minns det!!!

Bronsmatchen i VM

Desto bättre går det för Sverige. Dom leder med 2-1 mot USA just nu. 3 perioden hade exakt nu nedsläpp. Hoppas dem tar bronset. Det förtjänar dom.

Kom igen Sverige och vinn detta till oss!!!!

Fan nu gjorde USA ett skit mål... fan också!!!!! 2-2

Arsenal vs Chelsea

Det går inte så bra för vårt rödtröjade lag. Just nu ligger dem under med 1-0 hemma. Alex knoppande in bollen via ribban på en frispark från Drogba. Cesc har redan fått ett fl dömt gult kort och var på vippen att få ett till strax efter. Walcott har annars äppnat ganska bra med ett par fina målchanser, men har inte fått till avslutet som han ville. Snart sitter den!!

Dock gjorde Anelka 0-2 på ett distansskott. Det var de matchen det... 

Come on you Gunners!!!!!

1 års kalas, Finito

2 hektiska dagar med tältbygge, trädgårds arbete, matlagning, kakbakning, dukning osv osv är äntligen till sin ända. Det har varit jättekul med kalas och present utdelning, men ingen kan inte säga att det är alltid skönt när det är över. Just nu så lagar jag pyttipanna till Angelica och till mig själv så gör jag korv & bröd. Det känns som om det är lyxmat för tillfälligt. Varför vet jag inte riktigt, mend det bara känns så...

Imorgon är det matcherna i matcherna. Arsenal vs Chelsea och Man Utd vs Man City. Vilka matcher!!!! Puh, man blir helt anfådd av bara tanken. Och mat till det blir öl marinerad fläskfilé med potatisgratäng och grönsallad. Det ska bli riktigt gott. Har aldrig marinerat i öl innan, men det ska visst vara jätte gott. Vi får helt enkelt se det imorgon.


bloggtoppen.se

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Footbll Manager 2009

Ikväll efter att alla hade åkt hem från vårt mini kalas för Lilla J så åkte jag hem till Andreas R också spelade vi Football Manager 2009. Världens bästa spel, i alla kategorier!!!! Jag spelar med Portsmouth och Andreas med Leeds. Med Portsmouth har jag kommit så långt som säsong 2016/2017. Många timmar har man lagt bakom spelet för att hitta rätt spelare, spel system och träning. Samtidigt måste man ha en hel del fingertopp känsla! Mitt lag jag har just är mycket bra, men något tunn trupp i övrigt. Min start elva kan nog slå vilket lag som helst, medan B-laget förlorar mot M´boro t.ex. Så nog har jag mycket kvar att kämpa för. Jag är inne i en åldersgeneration efter denna säsong, så det är hög press på mina scouter. Sen en dag ska jag lägga upp några bilder på mitt lag.

I LOVE FOOTBALL MANAGER!!!!

Ny dag nya tag

Idag är det mycket att göra, kippa gräs, fixa rabatter,resa tält, städa hus osv. Idag fyller nämligen min systerdotter hela 1år. Tiden bara flyger iväg. Kommer ihåg när vi körde ner till Lunds Lassarett och hälsa på den lilla krabaten som bara var några få timmar gammal. Nu är Lilla J 1år. Riktigt kul har det varit och sett hennes utveckling från storleken, minimjölks paket till 10 kg potatissäck. Vi har köpt en riktigt fin sak till henne, vad avslöjar jag inte här än, vet ej om Hanna läser min blogg...


©by Ted Roos

Stor kicka som kan borsta tänderna själv.

Grattis Lilla J på din fösta födelsedag!!!

Tar fotboll på fullaste allvar

Läste en artikel på aftonbladet.se om en kille i Kenya som tog sitt eget liv efter Arsenal förlorade mot Man Utd i tisdags. Efter en bar runda med polarna så började hans tårar att trilla ner för kinderna när det stod klart att vi(arsenal) inte skulle gå vidare till finalen i Rom. Efter matchen slut gick han helt sonika hem och hängde sig själv iklädd en Arsenal match tröja. Tragiskt som fan. Får hoppas att det inte bara var förlusten som grundade ideén... Han kommer tyvärr att missa när vi slår Chelsea på söndag. Jag ska höja mitt öl glas och skåla för Suleiman Alphonso Omondi, 30 år.

Jag själv har lagt till Arsenal i mitt namn. Kanske också något udda och lite märkligt, men ingen kommer att glömma mig för mitt namn...

R.I.P Suleiman Alphonso Omondi     from an another Arsenal fan

All mat mat

Idag till lunch så blev det enkel mat. Fullkorns spagetti med dolmio sås(vitlök) med köttbullar. Mycket gott och väldigt enkelt. I förrgår gjorde jag Lasangette, hade aldrig gjort det innan, man det var t.o.m enklare än vanlig Lasange. Och det var riktigt fantastisk gott!! Sen igår så tillagade jag räk & brocolli fylld spätta med kokt potatis och hollandaisesås. 



Lasangetten som jag gjorde i förrgår.




Räk & brocolli fylldspätta med kokt potatis och hollandaisesås.




Fullkorns pasta med dolmiosås och köttbullar.


Annars idag har vi haft film dag. Började i förmiddags med en film som heter: Fur: Ett fiktivt porträtt av Diane Arbus. Porträttet av den fascinerande fotografen Diane Arbus är lätt ångestladdat men framför allt kittlande. Det är 1950-talets New York. Diane Arbus (Nicole Kidman) lever ett konventionellt överklassliv som assistent till sin make, fotografen Allan Arbus (Ty Burrell) och mor till två barn. Hon lider av sömnsvårigheter och går i natten ut på sin balkong för att exponera sig för sin hemlighetsfulla granne. Märkliga omständigheter får henne att söka sig upp till grannen Lionel (Robert Downey Jr) som vägrar visa sitt ansikte. Arbus möten med Lionel blir fler, trots att - eller snarare just för att - träffarna gör henne vettskrämd.

Sen blev det: An American Crime. Ännu en gång dras vi ned under den amerikanska ytan, den här gången ända ner till bottnen. Där nere är det mörkt och stanken av ruttna gärningar, brända människoöden och stekta drömmar sticker i ens ögon. Det handlar om pennalism, tortyr och slutligen mord. I centrum av "An American Crime" står sextonåriga Sylvia Likens och hennes poliosjuka syster som efter problem hemma får bo hos en avlägsen familjebekant: Gertrude Baniszewski. Gertrude som redan har fullt upp med sina egna barn åtar sig alltså två till efter att ha blivit lovad en ersättning på 20 dollar i veckan av Sylvias far.

Till sist: 3:10 to Yuma. "Well, it might be honest, but I don't think it's much of a life" säger Russell Crowes handklovade borderline-rånare Ben Wade i skenet från lägerelden. Ranchägaren Dan Evans (Bale) är den han talar till, vars familj står på ruinens brant efter en lång torka. Efter att ha förvägrats tillgång till en vattenledning har den desperata Evans gått med på att hjälpa sheriffens män att föra Wade ombord på 3:10-tåget till Yuma-fängelset. Det blir en farlig resa, Wades gäng är dem hack i häl. Och Wades och Evans respektive lojalitet utmanas när de två männen visar sig ha mer gemensamt än vad människor på olika sidor om lagen borde ha.

Nu blir det bara "skit-tv" fram tills fotbollen börjar kl. 20 på viasat sport. Idag är det nämligen returen mellan Chelsea vs Barcelona. Idag blir det nog lite mer spännande än matchen igår, enough said. Jag hoppas på Barcelona. Vill att  Thierry Henry ska få vinna den efter längtade Champions League titeln som han så snopet förlorade 2006 med Arsenal. Det sägs ju att släkten är värst... Det svider fortfarande i hjärtat när man tänker på den dagen när vi ledde med 1-0, Lehman blir utvisad, Henke Larsson byts in och spelar fram Eto´o och Beletti som gör 1-1 och 2-1 och vinner matchen. Nej, nu måste jag nog torka tårarna och byta kanal för att slippa denna fruktansvärda reklamen som "tvättar våra hjärnor"...

 


Regn eller inte regn

Förra veckan gödsla och vattna jag nästan varja dag för att min gräsmatta började bli gul... Och då "bad" jag nästan om att det skulle regna ett par dagar. Vi åkte som bekant till K-stad över helgen, sen börja det regna konstant efter att vi kom hem i söndags. När jag nu vakna i morse så regna det fortfarande!!! Men nu är det för mycket regn.. Gräset mitt har växt snart 1 dm sen vi åkte förra veckan. Vi har ett stort kalas att "hosta" (engelskt uttal) för min systerdotter fyller 1 år. Så det ska klippas gräs, gräset ska kantskäras, ogräs ska plockas och träd ska klippas. Det går ju inte om det ska regna hela tiden... Nu är det dock uppehåll och hoppas att det ska förbli så resten av veckan.

Håller mig på godfot med regngudarna ett par dagar till!!!!



© by Ted Roos

Som ni ser har jag lekt lite med min Stroller när jag göda gräset..



© by Ted Roos

Behöver kunna klippa det 2 gånger innan lördag för att "jämna ut" gräset igen.


Under tiden jag har skrivit detta inlägg har det regnat och slutat regna 2 gånger. Tror inte jag har regn gudarna på min sida, Jag får helt enkelt ta på mig regnkläderna och snöra på mig stövlar och göra så gott jag kan.


Ses i regnet!!!

Respass ut ur finrummet

Igår släcktes ännu en titel fackla för Arsenal. Vi blev en slag påse redan från början, efter 11 min så stod det redan 0-2. Ji-sung Park tog vara på ett inspel som K. Gibbs(blott 19 år) skulle rensa bort men fick inte tag i gräset med dobbarna och Park slog in 1-0 bakom Almunia i 6:e minuten. 5 minuter senare var det dags igen. Denna gång var det en frispark från långt håll som kärringen Ronaldo skulle slå. Han stegade bak så där nördigt som han brukar och drämde till stackars läder kulan som brändes av nätmaskorna nån sekund senare, 0-2... Faktumet stod klart redan där, Arsenal var tvungen att göra 4 mål. Han fick dock möjlighet att göra 1 mål till. Helt enligt regelboken, snett inåt bak till en rusande Ronaldo som slå in 0-3. Arsenal fick ett tröst mål som gav mycket tröst. Fabregas tog sig igenom men blev tacklad bakifrån av D. Fletcher som syna det röda kort och därmed missar FINALEN, buhu buhu, Darren Fletcher. Robin van Persie satt straffen och linje mannen fick såga ut bollen ur nätmaskorna. Sten hårt rätt upp i taket, van Der Sar var helt chanslös.

Jag är mycket nöjd med det laget har presterat i Chapions League denna säsong med tanke på att dom har ett mycket ungt orutinerat lag som kan bli riktigt riktigt bra om dem får fortsätta spela och vara friska. Vilket vi ABSOLUT hoppas på.



© by Ted Roos

Tillbaka till träningen

idag ska vi träna igen. Har inte varit där på flera dagar nu... Har dock varit bort rest 4 dagar. Det har blivit en och annan öl under helgen och mycket god mat, så vågen har nog fått lägga på ett och annat kilo, dessvärre. Men det är fortfarande lång tid till Spanien resan i vinter.

Ikväll är det även retur mötet mellan Arsenal vs Man utd. Vi har bokat bord på O´learys idag också. Men idag blir det nog bara något lätt att äta och dricka. Man Utd vann förra onsdagen med 1-0 och nu  måste vi vinna idag!!! Jag har inte sett någon start elva än, men den kommer nog under dagen.

Tyvärr, så blev min sambo, Angelica, arbetslös igår. Så idag blir det a-förmedlingen för hela slanten. Trist som fan. Hon har varit på en arbetsinterjuv igår på ett företag som heter BEX. Dem säljer fina kläder till både herr & dam, jag skulle lätt kunna hoppa i deras kläder. Vi håller tummarna båda två för att det ska lösa sig!!! Hoppas ni också gör det.

Nu blir det träning för Angelica står här och hoppar sidan om mig... Hurtbulle


Hemma igen

Kom hem från K-stad idag runt halv 4. Vi har jobbat med att renovera Joppes och Emma deras ny inköpta hus. Det blev en jätte förändring! Allting var från -78 och nu ser det ut som vilket hus som helst. Nya fina golv och nymålat osv.

I lördags så körde vi vidare vår på road trip upp till Järnsevik, till Sandras föräldrars stuga. Så det blev grillat och Robinson på 4:an. Därefter däckade jag ganska hårt i fårtöljen jag satt i. Jag hade dock fått med mig nycklen till Joppes lägenhet till Blekinge. Men som tur var hade Emma & Joppe varsin, så det löste sig... Puh

På söndagen så vi fick köra tillbaka till K-stad idag(söndag) igen och lämnade nyckeln. När vi sen körde hemåt så åkte vi till Vinslöv igen och skulle spela bangolf, men dom hade inte öppnat för säsongen än. Dock var det 2 personer som övade på svingen...  Så vi får köra dit en annan dag och spela på Sveriges mest kända bangolv bana.

Den som väntar på något gott!!


Just nu ligger jag på soffan och väntar på min underbara sambo som gör Vårrullar med ris & currysås till mig. Mycket snällt. Jag ska gott göra henne med lite massage senare.


Renovering i Kristianstad

Vi är hos Joppe, Emma & lilla Ellen i Kristianstad, Dem har precis köpt hus. Ett hus från 1978 och ALLT är orginal från -78!!! Hade huset varit i England, så hade det kostat fler miljoner! Så idag har vi rivit heltäcknings matta, spacklat väggar, lagt golv och målat. Det blir bra mycket snyggare nu än hur det såg ut innan. Men vi har mycket kvar att göra.

Nu vankas det helstekt kyckling och bulgur med kall sås. Luktar super gott. Har dock aldrig ätit bulgur eller ens hört talat om det... Men jag prövar gärna allt en gång iaf.

Jag har skadat min hand och tänker lägga upp bild på det sen..

RSS 2.0