Syster dotter på besök

Min syster ringde och frågade om hon fick titta förbi med Lilla J och ta en fika, Klart ni ska komma förbi. A hade kört ner min mor till benknäckaren strax efter lunch. Och dem var tilbaka runt ett tiden igen och då hade jag värmt upp gårdagens köttfärs limpa. Succé!!

Jag hade tidigare på dagen köpt en minipool till Lilla J som hon skulle doppa sig i ner det blev för varmt, succé!! Hon badade för glatta livet. Det var ju klart lite kallt i början, men vi vuxna är lika fega med att bada...



Först var vi tvunga att gråta lite vid middags bordet.



Sen är vi på humör igen...



PLASK PLASK PLASK



Vatten i ansiktet är inget kul...



Man over bord...



Dags för fika, gräddbulle med gräs...



Ser inge gott ut, eller vad säger du lilla j?



Här står en riktigt badkruka!!!!!

Mot en ny dag...

Nu ska jag raka mig och ta en svalkande dusch och krypa i sängen och läsa en bok. Också tänkte jag vakna upp pigg fräsch, prcis som en ny människa. Sen vaknas det telefon samtal, trädgård arbete, kamera utbilding och hemläxor...

Sov så gott glada blogg läsare!!!!

Mat på beställning

Min mor är dålig i sitt ben, ischias. Så mor min har svårt att röra sig... Så idag har vi lagat mat åt henne. Svensk klassisk husmanskost, Kokt potatis, brunsås och bacon fylld köttfärslimpa. Det är så jävla gott och tyvärr göra man det alldeles för sällan. Hemma lagad brunsås(angelicas verk). Hon har även skalat potatis och kokat dom. Sen har jag skött köttfärs limpan. Recept och bilder på hur man göra kommer vid ett senare tillfälle.

Nu ska det ätas god svensk husmanskost!!!

Körskola vs A-kassa

Jag ska gå en intensiv körning på körskolan om ca 2 veckor och plugga teori undertiden på kvällarna på skolan. Finns inte plats just nu för mig på dagarna då alla datorerna är upptagna. Så det får bli på kvällarna mellan 16-18. Helt ok för min del, då är det svalare i lokalen. Det var ohyggligt varmt där nere idag!!

Så var man ärlig mot Arbetsförmedlingen och A-kassa att man ska gå en intensiv utbildning för man ska kunna få ett jobb, vad händer då, jo, DEM DRAR IN MIN ERSÄTTNING!!!!!!! Hur jävla sjukt är inte det?!?! Vad fan är det för fel på Sverige idag? En veckas utbildling kan leda till jobb också får man ingen ersättning undertiden..

Fan, vi måste ta tag i detta nästa val och se till att rätt folk kommer till makten och inte dessa jävla rika stropar som bara tänker på sitt eget bästa och på Sverige kortsiktigt utan att man kan se det långsiktigt.

MER JOBB OCH UTBILDNING TILL FOLKET!!!!!!!

Fint väder

Japp, då var sommaren här igen. Arbetsförmedlingen jagar en, körskolan saknar min närvaro och hem läxa från fotokursen... Mycket att stå i just nu. Men det är väl bara att ta tjuren i hornen och kämpa vidare och hoppas på det bästa.

Så nu bär det iväg någonstans, antagligen körskolan. Det är det folk vill mest.

En runda på inlines

Jag och A kom precis hem från en runda på våra ny inköpta inlines. Tyvärr så är asfalten inte så bra, den är full av stora hål och massa grenar och stenar överallt. Men vi hittade ny asfalt inne bland "nya" hus en liten lite bit här ifrån. Så där åkte vi ett par rundor. Sen så råkade A trilla och slog sitt knä. Så vi bestämde att det var slut åkt för idag.

Lite svett pärlor kom det trots allt fram... Kan nog bli bra träning i sommar att rulla runt på 8 hjul lite överallt. Ska inhandla ett par skydd också bara.



Så ser min Blades ut. Grymt fort rullar dem!!!

Sverige vs Italien

På midsommarafton så var Jag, Matta, Tobbe och Jonas på Sverige Itailen matchen på Olympia. Tyvärr så slutade den matchen med förlust med 2-1. Men det var iaf en bra match. Sverige hade större delen av pressen och skapade en hel del chanser som man borde ha gjort ett par mål på.

Här har vi några bilder på matchen:



Jonas och Tobbe är glada på självaste midsommar afton.



Peter Jihde, Olof Lundh intervjuar Herik Larsson.



Dags för nationalsånger och presentation av spelare.



Olof Lundh och Peter Jihde ser matcho ut.



Nybliven målskytt, Balotelli 1-0.



Italien firar sin 1-0 ledning och Balotelli.



Strax efter sitt mål kommer han i domarens protokontroll igen, fast nu med ett rött kort efter att han sparkat ner Pontus Wernblom.



Domaren visar Mario sitt mest färgglada kort, Balotelli fattar ingenting...



Jonas, Matta och Tobbe ser både glada och fundersamma ut efter första halvlek.





Efter ett piggt inhopp av Martin Olsson och Labinot Harbuzi så hittade sverige spelet bättre och pressade hårt.



Ola Toivonen gjorde ett tröst mål för Sverige innan domaren blåste av matchen, 2-1 till Italien.

Nu ser vi fram emot matchen mot Serbien ikväll. 1 poäng räcker för semifinal platsen mot England i Göteborg.

Serbien vs Italien

Den 16 juni fyllde jag år och då var jag och A på fotboll på Olympia och såg Serbien mot Italien i U-21 EM. Tyvärr så slutade matchen 0-0 och var en ganska dålig match överlag. Men jag fick ett par riktigt bra bilder under matchens gång, så helt misslyckat var det inte...



Italiens lag värmer upp. Vi har Balotelli och Acquafresca längst upp till höger utan västar.



Acquafesca och Marco Motta(lagkaptenen) till höger i bild.



Domarna i spetsen när båda lagen vandrar in på planen.



U-21 EMs kanske störrsta stjärna Mario Balotelli lägger en av många hörnor för Italien.



Vindsnabbe Giovinco försöker ta sig förbi Serbiens tuffa backlinje.



Sista möjligheten för Italien att vinna matchen men den slutade 0-0.

Kalla mig proffs fotograf

16:02 anländer jag till Åstorp ikväll med bussen. Jag ska nämligen på en foto kurs i klippan med svärmor som jag fick i födelsedags present. Så nu sitter jag går igenom bruksanvisnings boken och test fotar. Än så länge si8tter jag bara i soffan och jämnför samma motiv med olika inställningar. På skärmen ser man inte jätte stor skillnad men på datorn sen blir det nog större skillnad för ögat. Tänkte röra mig ut i trädgården och ta mitt fotograferande till nya höjder...


Fotboll och god mat

Vi har varit och ätit planka på Sam´s bar. Ät  2 betala för 1. Jag åt planka med ryggbiff med bearnaisesås, A åt lax med hollandaisesås och varsin öl till det. Därefter var vi duktiga och gick upp till Olympia där vi skulle bänka oss och se Serbien mot Italien.

Det var ingen kul match som dom båda lagen bjöd på. Italien stod stilla i anfallet. Märkligt med tanke på att man besitter en av världens mest lovande anfallare Mario Balotelli. Han var så dålig att han blev utbytt efter ca 65-70 minuter. Trist för oss åskådare som betalar dyra pengar för att se framtidens stjärnor också kan dem inte träffa målet en ända gång!!!!! Bedrövligt!!!

Bättre gick det dock för Sverige i deras premiär match på nya Mamlö stadio. 5-1 mot Vitryssland. Marcus Berg 3 målskytt. Kul att det händer grejer med dem unga. Kanske dags att låta dem ta över redan nu istället för Henke, A. Svensson, D. Andersson och M. Nilsson osv. Kanske lite dramatisk, men va fan.

Nu blir det att krya under täcket och dra igång en film.

Sov gott alla och tack för alla gratulationer och presenter!!!

Grattis på födelsedagen Ted!!!

Idag är det ingen vanlig dag, idag är det Teds födelsedag. Japp, idag fylller jag 28 år. Jag har nästan hela mitt liv tänkt att när man är 28 så man klar med velandet om vad man ska jobba med, träffat en framtida fru, planera barn, köpt hus och framför allt tagit körkort. Man ska vara klar med alla såna svåra beslut och nu kunna riktigt njuta av livet på ett mer vuxet och ledigt sätt.

Jag är arbetslös, körkortslös, frulös(är iofs förlovad), inga barn eller några planer på när var eller hur dem ska entra denna jord. Huset står pall, det har jag köpt. Vi äger också en Volvo.

Men jag har även tagit ett annat steg rätt in i vuxen världen idag. Jag valt bort en middag och öl i Helsingör för en super fin klocka. Jag har aldrig ägt en dyr klockka innan, men nu gör jag det. En FESTINA CRONOGRAPH.



Så här ser min klocka ut, inte riktigt lika stor men nästan...

Angelica har även förstorat upp 2 foton som jag tagit i Råå hamn och ett restaurang besök ikväll innan vi ska vidare på U-21 matchen på Olympia, Serbien - Italien kl. 20:45.

Korv stroganoff

I söndags så åt vi Korv Stroganoff. Det är en favorit måltid till mig. Min mor gjorde det ofta til oss när vi var små och jag gör det ofta i vuxen ålder. Men fan va gott det är!!!



Hack löken och bryn den i en panna med låg varme och en skvätt olja. Strimla sen korven och champinjonerna och blanda. Låt det bli genom stekt innan nästa steg. Glöm inte och salta(flingsalt) och peppra.



Blanda då i Cremé Fraiche och Hot Chili Sauce.



Häll i Chili Sauce efter behag och hur starkt man vill ha det. Rör sedan om så att all Chili är utblandad. Låt det sedan koka på lår värme under lock, rör om då och då.



Serveras med ris och ett gott öl.

Voila

Long time no see...

Nu var det ett tag sen jag skrev på min blogg. Har haft lite mycket att göra på sistone. Massa jobb letande och arbetsförmedlings möte, sen har jag hjälpt ett par andra människor med saker som dem behövde hjälp med osv. Men nu är jag tillbaka i högvarv igen!!! Eller det var nog att ta i... Ja, vi får se om inget annat...

Tänkt dock lägga upp ett par bilder på maträtter som vi har ätit dem senaste dagarna iaf. Hoppas det är ögongodis för er. Det var fest i mina smaklökar •

RSS 2.0