All mat mat

Idag till lunch så blev det enkel mat. Fullkorns spagetti med dolmio sås(vitlök) med köttbullar. Mycket gott och väldigt enkelt. I förrgår gjorde jag Lasangette, hade aldrig gjort det innan, man det var t.o.m enklare än vanlig Lasange. Och det var riktigt fantastisk gott!! Sen igår så tillagade jag räk & brocolli fylld spätta med kokt potatis och hollandaisesås. 



Lasangetten som jag gjorde i förrgår.




Räk & brocolli fylldspätta med kokt potatis och hollandaisesås.




Fullkorns pasta med dolmiosås och köttbullar.


Annars idag har vi haft film dag. Började i förmiddags med en film som heter: Fur: Ett fiktivt porträtt av Diane Arbus. Porträttet av den fascinerande fotografen Diane Arbus är lätt ångestladdat men framför allt kittlande. Det är 1950-talets New York. Diane Arbus (Nicole Kidman) lever ett konventionellt överklassliv som assistent till sin make, fotografen Allan Arbus (Ty Burrell) och mor till två barn. Hon lider av sömnsvårigheter och går i natten ut på sin balkong för att exponera sig för sin hemlighetsfulla granne. Märkliga omständigheter får henne att söka sig upp till grannen Lionel (Robert Downey Jr) som vägrar visa sitt ansikte. Arbus möten med Lionel blir fler, trots att - eller snarare just för att - träffarna gör henne vettskrämd.

Sen blev det: An American Crime. Ännu en gång dras vi ned under den amerikanska ytan, den här gången ända ner till bottnen. Där nere är det mörkt och stanken av ruttna gärningar, brända människoöden och stekta drömmar sticker i ens ögon. Det handlar om pennalism, tortyr och slutligen mord. I centrum av "An American Crime" står sextonåriga Sylvia Likens och hennes poliosjuka syster som efter problem hemma får bo hos en avlägsen familjebekant: Gertrude Baniszewski. Gertrude som redan har fullt upp med sina egna barn åtar sig alltså två till efter att ha blivit lovad en ersättning på 20 dollar i veckan av Sylvias far.

Till sist: 3:10 to Yuma. "Well, it might be honest, but I don't think it's much of a life" säger Russell Crowes handklovade borderline-rånare Ben Wade i skenet från lägerelden. Ranchägaren Dan Evans (Bale) är den han talar till, vars familj står på ruinens brant efter en lång torka. Efter att ha förvägrats tillgång till en vattenledning har den desperata Evans gått med på att hjälpa sheriffens män att föra Wade ombord på 3:10-tåget till Yuma-fängelset. Det blir en farlig resa, Wades gäng är dem hack i häl. Och Wades och Evans respektive lojalitet utmanas när de två männen visar sig ha mer gemensamt än vad människor på olika sidor om lagen borde ha.

Nu blir det bara "skit-tv" fram tills fotbollen börjar kl. 20 på viasat sport. Idag är det nämligen returen mellan Chelsea vs Barcelona. Idag blir det nog lite mer spännande än matchen igår, enough said. Jag hoppas på Barcelona. Vill att  Thierry Henry ska få vinna den efter längtade Champions League titeln som han så snopet förlorade 2006 med Arsenal. Det sägs ju att släkten är värst... Det svider fortfarande i hjärtat när man tänker på den dagen när vi ledde med 1-0, Lehman blir utvisad, Henke Larsson byts in och spelar fram Eto´o och Beletti som gör 1-1 och 2-1 och vinner matchen. Nej, nu måste jag nog torka tårarna och byta kanal för att slippa denna fruktansvärda reklamen som "tvättar våra hjärnor"...

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0